logo Hapkido Oirschot

Hapkido Oirschot

 

Hapkido Oirschot bestaat uit leden die al een geruime tijd één of meerdere stijlen binnen het Hapkido of andere verdedigingssporten hebben beoefend en die het leuk vinden om in een goede en ongedwongen sfeer te trainen en kennis op te doen van Hapkido. Onze hoofddoelstelling is om onze leden te leren hoe je op een goede manier jezelf kunt verdedigen met behulp van Hapkido. We maken gebruik van technieken die voortkomen uit de Sin Moo Hapkido en Kwan Nyom Hapkido. Hapkido is een mooie maar zeer uitgebreide zelfverdedigingssport die voor iedereen toegankelijk is.

Hapkido Oirschot is aangesloten bij de Nederlandse Hapkido Bond (NHB). De Nederlandse Hapkido Bond is een rijkserkende instelling en heeft o.a. als doel het bevorderen van een verantwoorde beoefening van de Koreaanse Krijgskunsten in het algemeen maar met de nadruk op Hapkido. 

Kyusho Jitsu, Dim Mak en Qi Gong toegepast in Hapkido

Dojang Hapkido OirschotIn vele stijlen Hapkido wordt gebruik gemaakt van drukpunten. Deze techniek noemt men in het Koreaans Hyol do bup. Het gebruiken van drukpunten in Hapkido dus het Kyusho Jitsu / Dim Mak toepassen heeft als doel om de bestaande Hapkidotechnieken naar een hoger niveau te brengen om zo meer naar de essentie van de Hapkidotechnieken te gaan.

Hapkido Oirschot en Kyusho Jitsu, Dim Mak en Qi Gong

Bij Hapkido Oirschot wordt lesgegeven in Hapkidotechnieken die aangevuld worden met het gebruik van Kyusho Jitsu / Dim Mak. Er worden afzonderlijke examens afgenomen in Kyusho Jitsu kyugraden. Daarvoor kunnen leerlingen terecht bij Kyusho Jitsu Oirschot. Naast de Kyusho Jitsu / Dim Mak toepassingen worden er ook Hapkidotechnieken getraind met Qi Gong toepassingen. Hapkidotrainer Louk Franken is Chief Instructor bij Dim Mak Europe. Hapkido Oirschot is een erkende school bij Dim Mak Europe.

 

Shihan Louk Franken

louk franken

6e Dan Dim Mak en Chief instructor Dim Mak Europe
Master instructor Qi Gong
3e Dan Hapkido en Master instructor NHB
1e Dan Sin Moo Hapkido
1e Dan Kwan Nyom Hapkido

Meer info over Shihan Louk Franken
 

Lestijden

Hapkido
Maandag    19:30 uur - 20:25 uur (kinderen 9-15 jaar)
Maandag    20:30 uur - 21:30 uur 
Donderdag 20:30 uur - 21:30 uur

Met uitzondering van de zomervakvakantie en de kerstvakantie.

Adres

Fitness Oirschot
Industrieweg 9c
5688 DP Oirschot

Hapkido lessen iconHapkido Oirschot 

 info@hapkido-oirschot icon mail

+31 499 57 13 35 icon tel

Afdrukken