Dim Mak Europe Qi Gong


Qi Gong

Om Dim Mak te kunnen uitoefenen is ten eerste de kennis en kunde van Kyusho Jitsu nodig. Maar daarnaast is ook de kennis en kunde van Qi Gong vereist. Dim Mak Europe biedt naast het Dim Mak lesprogramma ook een goed uitgebalanceerd lesprogramma in Qi Gong aan. Om zo ook de verdieping in ieders krijgskunst te kunnen vinden waar Qi Gong een zeer goede aanvulling op kan zijn. Deze vorm van Qi Gong noemen we martiale Qi Gong.

Qi Gong lessen en Dim Mak lessenOok de niet-krijgskunstenaars komen aan hun trekken bij Dim Mak Europe. Wij bieden in ons Qi Gong lesprogramma de mogelijkheid om afzonderlijk van een krijgskunst op een verantwoorde manier de basis en de essentie van het Qi Gong te leren. Het Qi Gong lesprogramma is zo opgebouwd dat een leerling de lessen kan volgen in de medische Qi Gong. Met deze vorm van Qi Gong leert men bewegingen die een positieve invloed hebben op je lichaam. Hierdoor bereik je innerlijke rust en een balans van lichaam en geest. Op de pagina Medische Qi Gong lees je meer hierover. Ons lesprogramma biedt je de mogelijkheid om door te groeien tot leraar Qi Gong om zo een eigen Qi Gong school te kunnen starten. Dim Mak Europe ondersteunt deze scholen en geeft ook een erkenning af voor deze scholen.

De doelstelling van Dim Mak Europe

De doelstelling van Dim Mak Europe is om op een leuke en verantwoorde manier les te geven in Qi Gong en onze leraren streven ernaar om een steeds hoger niveau in de Qi Gong te bereiken om dat dan te verspreiden via onze Qi Gong lessen en Qi Gong stages. Hierdoor blijft de lesstof en het lesniveau zich ook steeds verder ontwikkelen. Doel hierbij is niet het telkens toevoegen van meer vormen of stijlen Qi Gong maar om zich steeds dieper met de bestaande lesstof bezig te houden.

De basis van de lessen is dan ook om vanuit de essentie van de Qi Gong te starten. Wanneer de leerling zijn basis heeft gelegd in de essentie van de Qi Gong kan hij zich makkelijker maar ook beter een bepaalde vorm of stijl Qi Gong aanleren.

Wat de lesstof van Dim Mak Europe bijzonder maakt is dat men in de lessen regelmatig oefeningen met een partner doet. Het voordeel hiervan is dat de twee personen die samen een oefening (partneroefening) doen door deze interactie elkaar kunnen helpen bij de uitvoering ervan. De partneroefeningen zijn een zeer goed didactisch middel daarvoor. Daarnaast is de lesstof gestructureerd opgebouwd zodat men via de Qi Gong Graden naar een hoger niveau kan werken. Voor de lagere Qi Gong graden kan men examen doen bij erkende Dim Mak Europe scholen. Voor de leraar Qi Gong graad doet men examen bij de Chief instructors van Dim Mak Europe.